Шостий конкурс студентських стартапів визначив переможців

Старт реалізації нових перспективних соціальних, підприємницьких та науково-дослідницьких проектів студентської молоді Прикарпаття було покладено 12 травня цього року за результатами шостого конкурсу стартапів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та ТзОВ «Науковий парк «Прикарпатський університет».

Захід відбувся за дієвого сприяння місцевої влади,  Благодійного фонду «Українська єдність» та Бізнес асоціації Івано-Франківська. Він сприяв розвитку студентської наукової діяльності, поширенню бізнес-навичок серед молоді, розвитку державно-приватного партнерства, а також комерціалізації прикладних розробок, створених на базі Прикарпатського національного університету.

Понад два десятки студентських команд у чесній боротьбі змагалися за перемогу у конкурсі. На підготовчому етапі усі учасники мали змогу  підвищити свій фаховий рівень проектної діяльності у взаємодії з досвідченими менторами – науковцями ПНУ.

У фіналі змагання презентації стартапів оцінило авторитетне журі, яке й визначило найкращих.

У своєму вітальному слові ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда зазначив: «Це шостий конкурс стартапів і він для нас є важливий, тому що ми збільшуємо коло цікавих, креативних та успішних людей, які хочуть не тільки свою ідею запропонувати, а найголовніше – її реалізувати. Ви сьогодні належите до тієї молодої когорти, яка повинна дуже уважно стежити за всіма науковими процесами, їх аналізувати та удосконалювати. Наше завдання, це розвивати багато наукових напрямків, щоб Україна стала епіцентром високих технологій і ми до цього впевнено йдемо. Увесь світ дивиться на нас із захопленням, а частина, як на конкурентів, тому що вони бачать ваші потужні ідеї, які несуть великі інновації у майбутнє. Пам’ятайте, що ви ніде не отримаєте задоволення від реалізації своїх унікальних наукових можливостей, як в Україні. Дякуємо за вашу працю і за те, що ви сьогодні робите для України!».

Переможцями конкурсу стали:

1 місце – уніфікований зарядний пристрій для мобільних електронних гаджетів (Команда: Electrical-students) (20 000 гривень).

2 місце – EcoPinoisol (Команда: EcoPinoizol) (15 000 гривень).

3 місце – Trans-ju team pomer.granat (Команда: Speaking club) (10 000 гривень).

Спеціальний приз «За креативність» від Віктора Вінтоняка (Агенція регіонально розвитку Івано-Франківської області, Бізнес-Асоціація Івано-Франківська) отримала команда: «Скринька Станіславова» з однойменним стартапом.

Також усі учасники конкурсу пройшли курс підготовки старпатів (акселератор стартапів ПНУ) та отримали 250 фунтів на підтримку ідеї від спільного проєкту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та університету Східної Англії «Підготовка ґрунту для відновлення – очищення ґрунту України, еко-підприємництво та екологічна журналістика».

Окрім грошових винагород, переможці та всі інші учасники конкурсу отримали нові можливості для подальшої фахової підтримки та супроводження започаткованих ними стартапів з метою втілення їх в життя.